Χρειάζεστε βοήθεια? 2160 700 800
Τί είναι η Online Εκπαίδευση; Το μέλλον.

Τί είναι η Online Εκπαίδευση; Το μέλλον.

Ο γρήγορος ρυθμός ζωής, οι πολλές ενασχολήσεις, ο κορωνοιός, ακόμη και η εξέλιξη της ίδιας της τεχνολογίας, δημιουργούν νέα δεδομένα και νέες ανάγκες. Έτσι, η νέα συζήτηση σε όλα τα σπίτια που έχουν παιδιά πλέον, είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Τί είναι; Πώς γίνεται; Είναι παραγωγική και ασφαλής; Υπάρχει μεταδοτικότητα γνώσεων από τον καθηγητή προς το παιδί; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν αρκετοί γονείς.

Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Σκοπός του, είναι να  λύσει όλες αυτές τις απορίες και ακόμα περισσότερες. Ας ξεκινήσουμε.

Είναι ασφαλής η εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Είναι ήρεμος ο μαθητής ή αισθάνεται έξω απ’ τα νερά του;

  • Το μάθημα στον χώρο όπου το παιδί διαβάζει, μειώνει το στρες και το άγχος. Το παιδί είναι σε θέση να επικεντρωθεί καλύτερα στο μάθημα και νιώθει πολύ πιο άνετα. Επίσης, κάτι που οι γονείς δεν σκεφτόμαστε είναι ότι, τα παιδιά μας, λατρεύουν τον υπολογιστή και το κινητό τους! Ως αποτέλεσμα, το παιδί προσηλώνεται με μεγαλύτερη ευκολία στο μάθημα που γίνεται με την χρήση αυτών των συσκευών.

Κερδίζει χρόνο ο γονιός και το παιδί;.

  • Ναι. Ο γονιός δεν χρειάζεται να μεταφέρει το παιδί του στο φροντιστήριο και να επιστρέφει στην λήξη του μαθήματος για να το παραλάβει. Το παιδί έχει συγκεκριμένες ώρες διδασκαλίας και αυτές πραγματοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το παιδί από την άλλη πλευρά, γλιτώνει τον χρόνο της μεταφοράς και έτσι μπορεί να τον αφιερώσει σε κάτι πιο δημιουργικό όπως ένα χόμπι ή ξεκούραση που είναι απαραίτητη για τους μαθητές/τριες.

Υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδο του παιδιού;

  • Ναι, υπάρχει ενημέρωση στα online μαθήματα. Στον φροντιστηριακό οργανισμό Prestige Student, υποστηρίζεται η online ενημέρωση των γονέων. Ο κάθε γονιός είναι σε θέση να παραμένει ενημερωμένος για την πρόοδο του παιδιού του όποτε επιθυμεί ο ίδιος, αλλά και επίσημα από τον ίδιο τον οργανισμό κάθε τρεις μήνες. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει εξίσου μέσω online πλατφόρμας.

Αν δεν είμαι γνώστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του ίντερνετ;

  • Το online μάθημα είναι πολύ εύκολο μέσα από έναν υπολογιστή και απαιτεί γνώση που πλέον κατέχουν σχεδόν όλα τα παιδιά. Ωστόσο, εάν ο γονέας ή κάποιο παιδί δεν διαθέτει τις τεχνολογικές αυτές δυνατότητες και επιθυμεί να ενημερωθεί για τις λειτουργίες του online μαθήματος, μπορεί στο Prestige Student να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις και να παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια πληροφορικής.

Υπάρχει μεταδοτικότητα γνώσης από τον καθηγητή στο παιδί;

  • Η εκπαίδευσης εξ αποστάσεως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς, οι περισσότεροι από εμάς στην Ελλάδα δεν την γνωρίζαμε ή δεν μας ενδιέφερε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες ολόκληρα Πανεπιστήμια και Μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις που βασίζονται απόλυτα στην online εκπαίδευση, και μάλιστα είναι πασίγνωστα (π.χ. Oxford University κλπ). Στο εξωτερικό πολλά παιδιά συνηθίζουν να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, καθώς τα καιρικά φαινόμενα στις χώρες τους είναι ακραία και η μετακίνηση εκτός σπιτιού είναι περιορισμένη.

Σίγουρα, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει την εξ επαφής εκπαίδευση και οι γονείς είμαστε κάπως επιφυλακτικοί ως προς αυτήν την νέα μορφή διδασκαλίας. Όμως, δοκιμάζοντας την online εκπαίδευση, ίσως και να εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε, πως αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται δεκαετίες και αν δεν είχε αποτελέσματα, σίγουρα θα είχε εξαλειφθεί.

Εν κατακλείδι, αν εξαιρέσουμε ότι για τους νέους μαθητές και μαθήτριες δεν θα υπάρχει πλέον η δικαιολογία «ξέχασα το τετράδιο εργασιών στο σπίτι», όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται 100% από την εκπαίδευση εξ αποστάσεως!

Related Posts

Comments are closed.